Thuis nieuwe verhalen gedichten schrijven

Het nieuwste project waar ik aan werk heet - vooralsnog - de Borse Code. Op het moment is het niets dan een stapel volgeschreven A4'tjes. Vroege fans zullen zich de titel herinneren; ik ben het opnieuw aan het schrijven. Op het moment volstaat de onderstaande beschrijving; grote kans dat dit nog gaat veranderen.

In de wereld geschapen door Aafke Romeijn in haar boek Concept M wordt er een product gelanceerd dat de gezondheidszorg blijvend zal veranderen. Gezondheidszorg wordt efficiëenter en goedkoper; doktersbezoek en ziekteverzuim zal drastisch afnemen. Het product heet Hailey.

Door dit verhaal weef ik mijn overwegingen rondom het thema samenzweringstheorieën; waarom zijn ze zo populair - wat drijft eenieder van ons heimelijk tot een verlangen ze te geloven?

Het boek wordt in het Nederlands geschreven. Rechts staan een aantal (delen van) hoofdstukken die ik in het Engels heb vertaald - en op mijn blog heb gezet. Voorproefjes van de Borse Code staan daar.

Voorproefje twee

Een scène uit het begin van het boek waarin de grenzen van het onderzoek dat de protagonisten gaan doen worden aangegeven.

Voorproefje één

De eerste gedeelde scène, maar zeker niet het eerste hoofdstuk van het boek. In dit hoofdstuk wordt een poging gedaan het menselijk verlangen naar geloof in samenzweringstheorieën geduid.